Afwerkingen

Wij bieden ook aan om de door ons gesneden onderdelen af te werken.

Er zijn twee technieken beschikbaar, afhankelijk van de toepassing.

TRIBOFINITIE

Tribofinitie (of vibroabrasie) is een mechanisch proces in een gecontroleerde chemische omgeving. Stalen, roestvrijstalen of aluminium onderdelen worden ondergedompeld in een mengsel van water, additieven en schuurmiddelen in een machine die een cirkelvormige trillende beweging veroorzaakt.

Dit proces behandelt eenvoudige tot complexe onderdelen tot max. 120mm. Het is ideaal voor het verwijderen van bramen of het gladstrijken van scherpe randen, het verwijderen van bewerkingsresten, het verbeteren van het oppervlak (bv. vóór het plateren) of zelfs het bereiken van een glanzende afwerking door polijsten.

Het is een arbeidsbesparend en kosteneffectief proces dat de kwaliteit, uniformiteit en duurzaamheid van uw stekken verbetert.

PASSIVATIE

Passiveren wordt gebruikt voor het reinigen van lasnaden op roestvrij staal. De corrosiebescherming van roestvrij staal wordt bereikt door een dunne laag chroomoxide. De hitte van het TIG-lassen beschadigt deze laag.

Passiveren herstelt de anticorrosiefuncties van het roestvrij staal via een elektrochemisch proces. Het werkstuk wordt geborsteld, terwijl het wordt bevochtigd met een elektrolytische vloeistof en door elektrische bogen met hoge intensiteit wordt geleid.

Het proces laat geen sporen of kringen achter en maakt geen gebruik van zuren die gevaarlijk zijn voor de operator en het milieu.


MACHINE PARK

Tribofinitie: Rösler R 420 EC rondvibrator

VERWERKTE MATERIALIEN

  • Staal
  • Roestvrij staal
  • Aluminium

Passivatie: Reuter SuperCleanox IV+

BEHANDELTE MATERIALIEN

  • Roestvrij staal

Onze andere specialiteiten

Lasersnijden Waterstraalsnijden Vouwen Lassen